Tekijät tutuksi – Valokuvaajat

Visual Fridayn Tekijät tutuksi- blogisarjassa tutustumme meidän ihmisiin ja heidän ajatuksiinsa mm. omista unelmista, työnkuvasta ja inspiraation lähteistä.

Ihanat tyypit kameroiden takana

Visual Fridayn tiimistä löytyy neljä lahjakasta valokuvaajaa, joilta ei ideoita tai osaamista puutu. Kuvaajiemme luovuus ja kyky ajatella asioita laatikon ulkopuolelta kulminoituu kuvissa, jotka kerta toisensa jälkeen osoittautuvat varsinaiseksi visuaalisuuden ilotulitteluksi. Olipa kohteena sitten millainen yritys, tuote, henkilö tai tilanne tahansa, meidän huikea osaajanelikko saa vangittua kuvaan juuri sen oikean tyylin ja tunnelman.

Kuinka nämä neljä ovat löytäneet tiensä kameran taakse? Mistä he ammentavat inspiraatiota? Entä millaiset kuvaukset olisivat heille unelmien täyttymys? Niin kuin monella luovalla ihmisellä, myös meidän kuvaajilla on omia vapaa-ajan intohimoja ja projekteja, pääset kurkistamaan myös niihin. Annetaan puheenvuoro jokaiselle vuorollaan, jotta tekin saisitte tutustua näihin huipputyyppeihin hieman paremmin.

Visual Fridayn valokuvaajat Tiina Salminen, Mari Mansikkamäki, Sanna Kostamo ja Riika Kastelehto

Kysyimme kuvaajiltamme seuraavat kysymykset:

  1. Millainen tausta sinulla on kuvaajana?
  2. Millainen kuvaaja olet?
  3. Mikä valokuvauksessa kiehtoo, mikä siinä on parasta?
  4. Millaiset olisi unelmiesi kuvaukset?
  5. Mikä on parasta yrityksille tehtävissä kuvauksissa?

Tiina Salminen

1. Olen kulkenut kamera kädessä nuoresta asti. Opiskelin valokuvaajan ammatin työn ohella ja koen olevani omimmillani miljöö- ja studiokuvauksissa.

2. Olen kuvaajana luova innostuja ja pyrin kaikessa tekemisessä saamaan aikaan parasta mahdollista laatua.

3. Kiehtovan kuvan tunnistaa mielestäni sen kyvystä herättää tunteita sekä piirtää muistijälki katsojan mieleen.

4. Unelmakuvaukseni koostuisivat sarjasta harkittuja, pitkälle viimeisteltyjä ja persoonallisia henkilökuvia. Lopputulos olisi sarja visuaalisesti vahvoja kuvia, jotka lumoavat katsojan.

5. Työn puolesta kuvattaessa nautin eniten ihmisten kohtaamisesta sekä tarinoista ihmisten ja yritysten takana. Mielestäni paras mahdollinen haaste on luoda kuvamaailma, joka tukee ja täydentää yrityksen muuta ilmettä. Kun tunnelma kuvauksissa on yhtä aikaa lämmin ja hurmoksellinen, on mahdollista saada aikaan haluttu lopputulos.

Kurkkaa Tiinan omia, upeita projekteja Instagramin puolella.

Mustavalkoisia maisemia ja tunnelmia
Fine Art -potretteja

Sanna Kostamo

1. Tutustuin ensimmäisen kerran kuvaamiseen opiskelujeni kautta: aikana ennen digikameroita, jolloin kuvat vielä kehitettiin pimiöiden uumenissa. Kuvaus jäi kuitenkin tuolloin vielä harrastukseksi, kun opinnot veivät minut graafisen suunnittelun ja Art Directorin työn pariin. Vuosien varrella veri kuitenkin veti takaisin kameran taakse ja olenkin täydentänyt osaamistaan muun muassa Valokuvaajan ammattitutkinnolla sekä suorittanut Valokuvaajamestarin tutkinnon.

2. Olen suunnitelmallinen kuvaaja ja haluan aina varmistaa yksityiskohdat etukäteen, jotta kuvauksissa on mahdollista keskittyä oleelliseen. Minimalismi miellyttää minua kovasti, mutta yrityskuvaukset toki toteutetaan aina asiakkaan brändin ja kohderyhmän tyylin mukaan. Kuvaan mieluiten luonnonvalolla sen mahdollistaman tunnelman vuoksi, mutta myös salama on ahkerassa käytössä.

3. Onnistuneella valokuvalla on mahdollista pysäyttää hetkiä ja luoda tarinoita – tuoda esiin tunteita ja vaikuttaa. Siitä tunnistaa kiehtovan kuvan.

4. Unelmieni kuvauksissa päästäisin luovuuden vapaana valloilleen ja toteuttaisin jotain persoonallista. Kuljetan kameraa mukanaan myös vapaa-ajalla, sillä tuolloin voin parhaiten toteuttaa omia visioita itselle tärkeistä aiheista. Vapaa-ajan projekteista rakkaimmat ovat olleet isän surutarinan kuvittaminen sekä kuvausmatkat Bosnia-Hertsegovinaan villihevoslauman keskelle.

5. Yrityskuvauksissa minua kiehtoo mahdollisuus luoda visuaalinen tarina yritysten ympärille. Niiden avulla voidaan tuoda myös yrityksen henki valokuviin. Nautin myös erilaisista tilanteista, joihin kuvaukset milloinkin vie. Yhdistämällä asiakkaan brändi ja sen tarpeet tarkoin suunniteltuun kuvaushetkeen saadaan aikaan puhuttelevia kokonaisuuksia asiakkaiden viestinnän tueksi.

Käy tutustumassa Sannan vapaa-ajan projekteihin ja tyylikkääseen valokuvataideverkkokauppaan www.sannakostamo.com
Sanna Kostamo Instagram 

Mari Mansikkamäki

1. Estetiikka ja valokuvat ovat aina olleet minulla lähellä sydäntä. Olen harrastanut valokuvausta pitkään ja kun Visual Fridayn asiakasprojektit alkoivat lisääntyä, halusin oppia lisää ja vahvistaa samalla ammattitaitoani. Olen  suorittanut sekä valokuvaajan ammattitutkinnon, että valokuvaajamestarin tutkinnon.

2. Olen kuvaajana idearikas ja rempseä 😀  Pidän runsaista, värikkäistä ja tyylikkäästi toteutetuista kuvista, mutta myös minimalismi puhuttelee. Luovat kuvaukset, joissa konsepti ja kokonaisuus ideoidaan pienintä yksityiskohtaa myöten, saavat minut innostumaan. Vapaa-ajalla mieluisia kuvauskohteita ovat veneily ja järviluonto.

3. Valokuvissa minua kiehtoo se, kuinka niiden avulla voidaan viestiä erilaisia tunnelmia ja luoda visuaalisia elämyksiä. Kuvan ja tekstin älykäs yhdistäminen sykähdyttää aina. Kuvaajana nautin myös editointivaiheesta, kun kuva viimeistellään lopulliseen tyyliinsä, silloin kuva ja oma visio herää eloon.

4. Unelmieni kuvaukset olisivat mielenkiintoiselle brändille tarkkaan suunniteltu mainoskuvaus studiossa, kuten esimerkiksi lanseerausta tai kampanjaa varten toteutettu kuvakonsepti. Luovuus, revittely ja rohkeus olisivat unelmakuvausten kantava teema.

5. Työprojekteissa ja kuvauksissa päällimmäisenä tavoitteena minulla on aina asiakkaan auttaminen hänen liiketoiminnassaan. Se, että voin laadukkaiden kuvien avulla tehdä asiakkaan brändistä mielenkiintoisen, aidon ja kohderyhmää kiinnostavan kokonaisuuden. Suurin onnistumisen tunne syntyy siitä kun palaset loksahtelevat kohdalleen ja brändi, viestintä, valokuvat ja muu visuaalisuus muodostavat ehjän kokonaisuuden.

Marin veneilyyn ja järviluontoon keskittyvä vapaa-ajan valokuvablogi www.boatifulworld.com

Boatifulworld Instagram

Tutustu myös näihin:
Visual Fridayn kuvaportfolio
Mainoskuvauspaketti
Miksi valokuvat ovat tärkeitä yrityksesi markkinoinnissa

Mari Mansikkamäki
Mari Mansikkamäki
Visual Fridayn perustaja ja luova toimitusjohtaja luotsaa projekteja ja ihmisiä kohti mielekkäämpää maailmaa. Tuossa todellisuudessa ihmisten yritykset saavuttavat tavoitteensa ja ympärillä on aina inspiroivaa katsottavaa ja koettavaa. Kokeneelle valokuvaajalle ja luovalle johtajalle kiinnostavien ja strategisesti toteutettujen brändien luominen on yhtä luonnollista kuin jatkuva uuden ideointi. Kirjoituksissaan Mari muistuttaa meitä aina siitä, mikä on brändeissä oleellista.