Visual Friday

Luova mainostoimisto. Design we love, in digital we trust.

Tekijät tutuksi – Valokuvaajat

Visual Fridayn Tekijät tutuksi- blogisarjassa tutustumme meidän ihmisiin ja heidän ajatuksiinsa mm. omista unelmista, työnkuvasta ja inspiraation lähteistä.

Ihanat tyypit kameroiden takana

Visual Fridayn tiimistä löytyy neljä lahjakasta valokuvaajaa, joilta ei ideoita tai osaamista puutu. Kuvaajiemme luovuus ja kyky ajatella asioita laatikon ulkopuolelta kulminoituu kuvissa, jotka kerta toisensa jälkeen osoittautuvat varsinaiseksi visuaalisuuden ilotulitteluksi. Olipa kohteena sitten millainen yritys, tuote, henkilö tai tilanne tahansa, meidän huikea osaajanelikko saa vangittua kuvaan juuri sen oikean tyylin ja tunnelman.

Kuinka nämä neljä ovat löytäneet tiensä kameran taakse? Mistä he ammentavat inspiraatiota? Entä millaiset kuvaukset olisivat heille unelmien täyttymys? Niin kuin monella luovalla ihmisellä, myös meidän kuvaajilla on omia vapaa-ajan intohimoja ja projekteja, pääset kurkistamaan myös niihin. Annetaan puheenvuoro jokaiselle vuorollaan, jotta tekin saisitte tutustua näihin huipputyyppeihin hieman paremmin.

Visual Fridayn valokuvaajat
Visual Fridayn valokuvaajat Tiina Salminen, Mari Mansikkamäki, Sanna Kostamo ja Riika Kastelehto


Kysyimme kuvaajiltamme seuraavat kysymykset:

  1. Millainen tausta sinulla on kuvaajana?
  2. Millainen kuvaaja olet?
  3. Mikä valokuvauksessa kiehtoo, mikä siinä on parasta?
  4. Millaiset olisi unelmiesi kuvaukset?
  5. Mikä on parasta yrityksille tehtävissä kuvauksissa?

 

Tiina Salminen

1. Olen kulkenut kamera kädessä nuoresta asti. Opiskelin valokuvaajan ammatin työn ohella ja koen olevani omimmillani miljöö- ja studiokuvauksissa.

2. Olen kuvaajana luova innostuja ja pyrin kaikessa tekemisessä saamaan aikaan parasta mahdollista laatua.

3. Kiehtovan kuvan tunnistaa mielestäni sen kyvystä herättää tunteita sekä piirtää muistijälki katsojan mieleen.

4. Unelmakuvaukseni koostuisivat sarjasta harkittuja, pitkälle viimeisteltyjä ja persoonallisia henkilökuvia. Lopputulos olisi sarja visuaalisesti vahvoja kuvia, jotka lumoavat katsojan.

5. Työn puolesta kuvattaessa nautin eniten ihmisten kohtaamisesta sekä tarinoista ihmisten ja yritysten takana. Mielestäni paras mahdollinen haaste on luoda kuvamaailma, joka tukee ja täydentää yrityksen muuta ilmettä. Kun tunnelma kuvauksissa on yhtä aikaa lämmin ja hurmoksellinen, on mahdollista saada aikaan haluttu lopputulos.

Kurkkaa myös Tiinan omia, upeita projekteja Instagramin puolella.

Mustavalkoisia maisemia ja tunnelmia

Fine Art -potretteja

 

Riika Kastelehto

1. Sain pohjan osaamiselle opiskellessani video- ja kuvausalaa, mutta tuolloin kuvaaminen ei vielä vienyt minua mennessään. Kipinän sytyttyä aloin kartuttaa taitojani vapaa-ajalla itseoppimisen ja kuvaamisen kautta. Haluan oppia uutta ja syventää osaamistani ja siihen minulla on mahdollisuus Visual Fridayn muiden kuvaajien opastuksella. He toimivat mentoreina minulle tällä kehityksen polulla. Halusin kehittää taitojani, jotta voisin valokuvien avulla tukea omia graafisia töitäni. Tämän myötä pääsen luomaan suuremman kokonaisuuden asiakasta varten ja saan paremman tarttumapinnan asiakasprojekteista.

2. Olen kuvaajana järjestelmällinen, ihmisläheinen ja kärsivällinen kuuntelija. Sopivassa tilanteessa innostun helposti ja rakastan valon ja varjojen vastakkainasettelua, jolla voin leikitellä kuvaustilanteessa.

3. Kiehtova kuva ikuistaa ohikiitäviä hetkiä ja pieniä yksityiskohtia. Niiden avulla on myös mahdollista nähdä maailmaa hieman eri perspektiivistä.

4. Unelmieni kuvauksissa antaisin äänen ja puheenvuoron sellaiselle ihmiselle, joka ansaitsee tulla kuulluksi ja nähdyksi. Haluaisin rikkoa tabuja ja samalla nostaa herkkiäkin asioita esille: parantaa edes pienen palan maailmaa, kuva kerrallaan.

5. Yrityskuvauksissa nautin eniten niiden luovuudesta ja monipuolisuudesta sekä siitä, että välillä on lupa hullutella asiakkaan kanssa. Kaikilla meistä ei ole taitoa kiteyttää ja ikuistaa yrityksen sisintä olemusta, mutta tämän tulkitseminen on minulle vaivatonta. Minut tekee kiitolliseksi se, että saan olla mukana tukemassa yrityksiä sekä ihmisiä niiden takana kohti kasvutarinoita ja omia unelmia.

Tutustu myös Riikan upeisiin valokuva- ja grafiikkatöihin Instagramissa.

 

Sanna Kostamo

1. Tutustuin ensimmäisen kerran kuvaamiseen opiskelujeni kautta: aikana ennen digikameroita, jolloin kuvat vielä kehitettiin pimiöiden uumenissa. Kuvaus jäi kuitenkin tuolloin vielä harrastukseksi, kun opinnot veivät minut graafisen suunnittelun ja Art Directorin työn pariin. Vuosien varrella veri kuitenkin veti takaisin kameran taakse ja olenkin täydentänyt osaamistaan muun muassa Valokuvaajan ammattitutkinnolla sekä suorittanut Valokuvaajamestarin tutkinnon.

2. Olen suunnitelmallinen kuvaaja ja haluan aina varmistaa yksityiskohdat etukäteen, jotta kuvauksissa on mahdollista keskittyä oleelliseen. Minimalismi miellyttää minua kovasti, mutta yrityskuvaukset toki toteutetaan aina asiakkaan brändin ja kohderyhmän tyylin mukaan. Kuvaan mieluiten luonnonvalolla sen mahdollistaman tunnelman vuoksi, mutta myös salama on ahkerassa käytössä.

3. Onnistuneella valokuvalla on mahdollista pysäyttää hetkiä ja luoda tarinoita – tuoda esiin tunteita ja vaikuttaa. Siitä tunnistaa kiehtovan kuvan.

4. Unelmieni kuvauksissa päästäisin luovuuden vapaana valloilleen ja toteuttaisin jotain persoonallista. Kuljetan kameraa mukanaan myös vapaa-ajalla, sillä tuolloin voin parhaiten toteuttaa omia visioita itselle tärkeistä aiheista. Vapaa-ajan projekteista rakkaimmat ovat olleet isän surutarinan kuvittaminen sekä kuvausmatkat Bosnia-Hertsegovinaan villihevoslauman keskelle.

5. Yrityskuvauksissa minua kiehtoo mahdollisuus luoda visuaalinen tarina yritysten ympärille. Niiden avulla voidaan tuoda myös yrityksen henki valokuviin. Nautin myös erilaisista tilanteista, joihin kuvaukset milloinkin vie. Yhdistämällä asiakkaan brändi ja sen tarpeet tarkoin suunniteltuun kuvaushetkeen saadaan aikaan puhuttelevia kokonaisuuksia asiakkaiden viestinnän tueksi.

Käy tutustumassa Sannan vapaa-ajan projekteihin ja tyylikkääseen valokuvataideverkkokauppaan www.sannakostamo.com

Sanna Kostamo Instagram 

 

Mari Mansikkamäki

1. Estetiikka ja valokuvat ovat aina olleet minulla lähellä sydäntä. Olen harrastanut valokuvausta pitkään ja kun Visual Fridayn asiakasprojektit alkoivat lisääntyä, halusin oppia lisää ja vahvistaa samalla ammattitaitoani. Olen  suorittanut sekä valokuvaajan ammattitutkinnon, että valokuvaajamestarin tutkinnon.

2. Olen kuvaajana idearikas ja rempseä 😀  Pidän runsaista, värikkäistä ja tyylikkäästi toteutetuista kuvista, mutta myös minimalismi puhuttelee. Luovat kuvaukset, joissa konsepti ja kokonaisuus ideoidaan pienintä yksityiskohtaa myöten, saavat minut innostumaan. Vapaa-ajalla mieluisia kuvauskohteita ovat veneily ja järviluonto.

3. Valokuvissa minua kiehtoo se, kuinka niiden avulla voidaan viestiä erilaisia tunnelmia ja luoda visuaalisia elämyksiä. Kuvan ja tekstin älykäs yhdistäminen sykähdyttää aina. Kuvaajana nautin myös editointivaiheesta, kun kuva viimeistellään lopulliseen tyyliinsä, silloin kuva ja oma visio herää eloon.

4. Unelmieni kuvaukset olisivat mielenkiintoiselle brändille tarkkaan suunniteltu mainoskuvaus studiossa, kuten esimerkiksi lanseerausta tai kampanjaa varten toteutettu kuvakonsepti. Luovuus, revittely ja rohkeus olisivat unelmakuvausten kantava teema.

5. Työprojekteissa ja kuvauksissa päällimmäisenä tavoitteena minulla on aina asiakkaan auttaminen hänen liiketoiminnassaan. Se, että voin laadukkaiden kuvien avulla tehdä asiakkaan brändistä mielenkiintoisen, aidon ja kohderyhmää kiinnostavan kokonaisuuden. Suurin onnistumisen tunne syntyy siitä kun palaset loksahtelevat kohdalleen ja brändi, viestintä, valokuvat ja muu visuaalisuus muodostavat ehjän kokonaisuuden.

Marin veneilyyn ja järviluontoon keskittyvä vapaa-ajan valokuvablogi www.boatifulworld.com

Boatifulworld Instagram

 

Tutustu myös näihin:

Visual Fridayn kuvaportfolio

Mainoskuvauspaketti

Miksi valokuvat ovat tärkeitä yrityksesi markkinoinnissa

 

Lisää luettavaa

Maailma, jossa elämme juuri nyt on ajanut ihmiset kotikonttoreihin ja asia, jota ennen pidimme itsestäänselvyytenä, on yhtäkkiä harvinaista herkkua: kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset. Kun työarjesta viedään se yhteisö, jossa olemme tottuneet toimimaan, asettaa se huomattavasti suurempia vaatimuksia työssäviihtymisen näkökulmasta. Kuinka voimme pitää huolta, että jokaisen kuorma on sopiva ja että jokainen voi hyvin ja jaksaa arkea yksin?