Etätyöstä ja yhteisöllisyydestä

Maailma, jossa elämme juuri nyt on ajanut ihmiset kotikonttoreihin ja asia, jota ennen pidimme itsestäänselvyytenä, on yhtäkkiä harvinaista herkkua: kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset. Kun työarjesta viedään se yhteisö, jossa olemme tottuneet toimimaan, asettaa se huomattavasti suurempia vaatimuksia työssäviihtymisen näkökulmasta. Kuinka voimme pitää huolta, että jokaisen kuorma on sopiva ja että jokainen voi hyvin ja jaksaa arkea yksin?

Pidimme jo aikana ennen koronaa tärkeänä voimavarana yhdessä virkistymisen ja toisiimme vapaa-ajalla tutustumisen, sillä sen kautta jo syntyneet siteet vahvistuvat ja työminät muuttuvat moniulotteisemmiksi. Opimme uutta toisistamme ja mikä parasta: saamme jakaa ihania hetkiä yhdessä! 

Uusi tilanne haastoi meidätkin, mutta tarmokas virkistystiimimme Pinkit Laamat keksi ratkaisut myös tiukimpien rajoitusten aikana – turvallisuutta unohtamatta. Pikkujoulut vietimme raittiissa ulkoilmassa nuotiotulen äärellä ja vappua juhlistimme etänä. Yhteinen aamupalahetki vietettiin keväällä ulkoterassilla. Yhteiset hetket ulkoilmassa sai porukaltamme niin lämpimän vastaanoton, että päätimme Syyspäivän merkeissä valloittaa yhdessä luontopolun!

Elokuinen perjantai alkoi ihanan aurinkoisena, kuten sääennustus oli luvannut. Edeltävät päivät ja viikotkin olivat olleet niin sateisia, että virkistystiimiämme alkoi hieman jännittää valittu ajankohta ja mahdollinen muutos säätilassa. Vaikka olimme ohjeistaneet porukan varustautumaan säänmukaisesti, selvää oli kuitenkin se, että nautinnollisempaa suunnittelemamme metsässä samoilu olisi auringonpaisteessa, kuin kaatosateessa.

Kokosimme väen toimistollemme, josta suuntasimme autojen nokat kohti Saarijärveä. Ensimmäinen etappimme ja lounaspaikkamme oli tunnelmallinen Ruustinna. Saimme tutustua paikkaan ja nauttia ihanasta lounaasta kauniissa miljöössä – ja istahti paikan omistaja Hetakin hetkeksi pöytäämme vaihtamaan kuulumisia. Visuaalisen väkemme sielu lepäsi Ruustinnan maisemissa ja kaunista kuvamateriaalia kertyi kaikkien puhelimiin.

Täydellä vatsalla oli mukava siirtyä seuraavaan kohteeseen: Pyhä-Häkin kansallispuistoon. Luontopolun tarjoamat maisemat ja aurinkoisen kaunis syyssää helli retkeilijöitä ensiaskeleelta asti. Välillä pysähdyttiin ihastelemaan yksityiskohtia, otettiin lisää kuvia ja ladattiin akkuja auringonsäteillä.  Metsän halki ja suon yli matkasimme kahvipaikalle. Meidän väki tietää, että virkistyspäivänä ei kukaan varmasti kärsi nälästä ja tässä kohtaa päädyimme siirtämään sitä kahvin ja tikkupullan avulla. Loppulenkin taitoimme reippain askelin takaisin alkupisteeseen ennen paluumatkaa toimistolle.

Ilta jatkui studiollamme pizzan,  naposteltavien ja naurun merkeissä. Taas syntyi sisäpiirivitsejä, jotka tulevat putkahtelemaan virtuaalisiin kahvipöytäkeskusteluihin. Juttuja, joille voimme nauraa ja, jotka tekevät siteestämme vahvemman. Näiden tyyppien kanssa jokainen saa olla aito oma itsensä – mitään esittämättä ja mitään peittämättä. Olemme enemmän kuin työporukka. Me olemme VF:n perhe. <3 

 

Kirjoittaja

Hennariikka Alhovuori

Sales & Customer Success Manager

Visual Fridayn superstrategisti vastaa talon myynnistä, asiakkuuksista ja markkinoinnista. Niin kuin usein monipuolisesti lahjakkaille, myös Hennariikalle on napsahdellut rooleja tasaiseen tahtiin. Hennariikan mukana saapuva energia ja luminanssi valaisee kaiken niin kristallin kirkkaaksi, että hänet laitettiin myös projektinjohtoon. Blogin puolella myyntitykki kirjoittaa luovan talon häikäisevästä toiminnasta, josta lukiessa on syytä laittaa plehat päähän.

Hennariikan lempijutut TOP3: Cheerleading, hyvä ruoka ja irtokarkit – elämässä pitää olla balanssia

Hennariikka Alhovuori
Hennariikka Alhovuori