fbpx
';
Preloader logo

ME

Ketä olemme?

Olemme melko lailla mukavia ja mutkattomia kokkeja

Tässä ollaan me.

Meidän päivät on visuaalista suunnittelua.
Kun me teemme töitä, mitään ei ole liikaa, mutta kaikkea on tarpeeksi.

Partner, Designer | Web & Visuals

Kimmo Niemi

Kimmo on alkuperäinen Säynätsalon kasvatti, sittemmin jyväskyläläistynyt. Takana on liki kymmenvuotinen yrittäjyysura graafisena suunnittelijana ja markkinointiviestinnän ammattilaisena.

Kimmo on varsinainen design-velho. Häntä miellyttää kaikki visuaalisesti sykähdyttävät asiat, oli se sitten tyylikäs ravintola tai vaikka valaisin. Kimmolla on synnyinlahjana erityisen vahva visuaalinen silmä, johon on helppo asiakkaidenkin luottaa. Myös kaikki uudet tekniset vempaimet ja vimpaimet löytyy takuuvarmasti Kimmon työpöydältä. Kimmo onkin ainutlaatuinen sekoitus estetiikan ymmärrystä ja teknistä osaamista.

Ison osan Kimmon työpäivistä täyttää nettisivujen nikkarointi. Häneltä syntyy myös tyylikästä jälkeä muusta graafisesta suunnittelusta, kuten painomateriaalien suunnittelusta. Lisäksi Kimmo ratkoo kaikki meidän tekniset haasteet niin laitteissa kuin verkkomaailmassakin.

Silloin kun Kimmo ei ole suunnittelemassa asiakastöitä, löytää hänet joko kuntosalilta tai luontopoluilta hakemassa virtaa arkeen. Kotona aika kuluu mm. kahden koiraneidon, Lunan ja Nalan kanssa. Tämä neitokaksikko sopii tietysti myös väritykseltään Visual Fridayn visuaaliseen brändi-ilmeeseen.

Partner, Designer | Brand & Photo

Mari Mansikkamäki

Mari on Visual Fridayn Brand Stylist ja valokuvaaja. Loputtomien ideoiden suoltajana ja helposti innostuvana Marin suusta kuullaan hyvin usein tuttu lause: ”Miten mahtavan tästäkin saisi!” Marilla on jo lähes 15 vuoden kokemus markkinoinitiviestinnästä mm. kansainvälisessä pörssiyhtiössä, mainostoimistossa ja yrittäjänä. Hänellä on hyvin tarkka näkö-  ja hajuaisti. Mari tutkii ja haistelee tarkkaan asiakasyrityksen uniikit piirteet ja osaa sen pohjalta luoda visuaalisesti ja viestinnällisesti hyvin muotoiltuja elämyksiä, niin verkkoon, paperille kuin valokuviinkin.

Mari suunnittelee mm. brändi-ilmeitä sekä vastaa valokuvauksista ja asiakassuhteiden hellästä hoidosta.

Vapaa-ajalla Marin tavoittaa todennäköisimmin kamera kaulassa tai mökiltä nikkaroimasta jotakin nurkkaa. Tai sitten ihan vaan ideoimassa seuraavaa projektia kädessä lasi kuohuvaa. Kaksi lasta ja reissaava aviomies pitää vapaa-ajallakin sopivaa vauhtia yllä.

Partner, Designer | Brand & Photo

Sanna Kostamo

Sanna on Visual Fridayn Pohjois-Karjalan vahvistus, iloinen ja avoin persoona. Jyväskyläläinen hänestä tuli Helsingin ja Kuopion kautta vuonna 2006. Savosta matkaan tarttui myös mies. Perheeseen kuuluu nykyään myös kouluikäinen poika ja kaksi kissaa.

Sannalla on yli kymmenen vuoden kokemus visuaaliselta alalta AD:na ja graafisena suunnittelijana. Sanna on myös lahjakas valokuvaaja ja valmistunut ammattivalokuvaajaksi. Hänen silmää miellyttää eniten minimalismi ja tyhjän tilan käyttö.

Sannalla on kokemusta myös projektipäällikön hommista, joten hänellä pysyy langat varmasti käsissä ja asiakkaiden auttaminen on lähellä sydäntä.

Hevoset ovat olleet aina Sannalle tärkeitä ja auttavat rentoutumaan vapaa-ajalla. Vaikka valokuvaus on osa Sannan työnkuvaa, kulkee kamera yleensä aina muutenkin hänen mukanaan. Sannan mielestä valokuvaus ei edes tunnu työltä. Silloin tietää olevansa oikealla alalla.

Designer | Brand & Photo

Tiina Salminen

Tiina on Visual Fridayn kokeneimpia konkareita. Tiinalla on yli kahdenkymmenen vuoden työkokemus suunnittelutyöstä graafiselta alalta. Hän on toiminut myös seitsemän vuotta alan yrittäjänä ja valokuvaajana. Tiina asuu Vaajakoskella, ja hänen perheeseen kuuluu puoliso, kaksi lasta ja kaksi koiraa.

Graafisen osaamisen lisäksi Tiinalla on vahva taito toteuttaa erityisesti tunteita herättelevää valokuvaa. Tiinan ammattiosaaminen on kokemuksen, näkemyksen ja tietoisen kehittämisen tulos. Hän tekee työtään sydämellä, asettaen aina asiakkaan toiveet ja tarpeet etusijalle. Erityisesti Tiina inspiroituu toimeksiannoista, joissa hän saa yhdistää graafisen suunnittelun ja valokuvauksen osaamistaan.

Vapaa-aikana Tiinan voi löytää kotipihansa perennapensaasta tai patikoimasta metsästä. Koiranäyttelytapahtumien kiertäminen on hänelle myös mieluista puuhaa. Erityisen rakkaita harrastuksia Tiinalle ovat lisäksi uinti sekä lenkkeily.

Designer | Web & Visuals

Riika

Riika on lahjakas graafinen suunnittelija, joka löysi tiensä Visual Fridayn porukkaan toukokuussa 2018. Hän on Pohjois-Karjalan kasvatti, joka päätti karistaa Joensuun tomut jaloistaan jo nuorena – Jyväskylään hänet ajoi rakkaus graafista suunnittelua ja valokuvausta kohtaan.

Tämä positiivisen elämänasenteen omaava, idearikas timantti napattiin lähes suoraan koulunpenkiltä valjastamaan taitonsa Visual Fridayn innostavaan työporukkaan. Sanojen ja ääriviivojen tuoma vapaus on aina kiehtonut tätä nuorta naista, joka pääseekin toteuttamaan itseään nyt Visual Fridayn riveissä. Riikan mielestä silloin tietää tekevänsä kutsumusammattiaan, kun työ on enemmänkin elämäntapa, jota elää.

Keski-iän laskijan lisäksi Riikan työtehtäviin lukeutuu graafinen suunnittelu – pienestä pitäen hänellä on pysynyt kynä kädessä, joten erilaisten graafisten töiden ja kuvitusten edessä hän on kuin kotonaan. Aiempi koulutus videotuotannon puolelta takaa Riikalle valmiudet toimia myös Visual Fridayn videovelhona.

Karjalaisten juurtensa ansiosta Riika ei paljoa sosiaalisia tilanteita arastele ja sen vuoksi iso osa hänen vapaa-ajastaan kuluu ystävien kanssa kahviloissa tai brunsseilla rennosti istuskellen. Menevän luonteensa vastapainoksi hän viettääkin usein rentoja koti-iltoja mukaansa tempaavan kirjallisuuden parissa tai kehoa huoltaen urheilun avulla.

Designer | Content & Marketing

Inka Sopanen

Jyväskyläläinen Inka liittyi joukkoomme alkuvuodesta 2019 luomaan timanttisia sisältöjä meille ja meidän asiakkaille. Inka on valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi ja päätyi muutaman mutkan kautta tekemään freelance-journalistin töitä. Vaikka hän on ollut tarinataituri jo lapsesta saakka, sytytti tämä kokemus kunnolla palon sisällöntuotantoon.

Tämän lahjakkaan kynäniekan työnkuvaan kuuluvat mitä erilaisimmat kirjalliset työt, akuuteista tiedotteista asiakkaiden verkkosivujen sisältöihin. Inka rakastaa sanoilla leikittelyä ja kirjoittamattomien tarinoiden herättämistä henkiin. Hän kirjoittaa kone sauhuten pienetkin yksityiskohdat ylös, jotta pääsee muotoilemaan niistä juuri asiakkaan näköistä kertomusta. Tämä luova persoona ei kuitenkaan säikähdä myöskään analytiikkaa – hänestä on mielenkiintoista pyöritellä numeroita ja syventyä datan maailmaan. Inkasta huokuu lämminhenkisyys ja sisäinen liekki kehittää jatkuvasti omaa osaamistaan.

Valokuvaus on Inkalle rakas harrastus. Hänestä on valtavan inspiroivaa, kuinka paljon tunnetta yhteen valokuvaan voi vangita. Lähellä Inkan sydäntä ovat myös design, hyvä ruoka sekä eläinvideot. Vapaa-ajalla Inkan voi bongata keikoilta, näyttelyistä tai muuten vain nauttimasta puolisonsa ja ystäviensä seurasta.

Designer | Web & Visuals

Joonas Ojala

Joonas on verkkopuolen rautainen ammattilainen, jolta ei luovuutta puutu. Joonas on kotoisin Pohjanmaalta Soinista, ja hänen ydinosaamistaan on fronttipuolen koodaaminen. Persoonallisuustyypiltään Joonas on virtuoosi – kaikkien työvälineiden mestari. Kun seuraa Joonasta työn touhussa, ymmärtää hyvin miksi. Hänen työpäivänsä koostuvat muun muassa verkkopuolen päivityksistä sekä uusien verkkosivujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Tämän huippukoodarin osaaminen ei kuitenkaan rajoitu vain tekniseen toteutukseen. Joonas omaa äärimmäisen tarkan visuaalisen silmän. Hän ei vain arvioi, mikä toimii parhaiten. Joonas tietää lisäksi tasan tarkkaan, mikä myös näyttää hyvältä.

Tämä rauhallinen ja lämminhenkinen mediatekniikan insinööri aloitti uransa yrittäjänä koulun ohessa vuoden 2016 alussa. Ennen siirtymistään Visual Fridaylle Joonas ehti toimia kolmisen vuotta pääsääntöisenä yrittäjänä. Häntä kuitenkin viehätti Visual Fridayn pieni ja tiivis porukka, jossa on monipuolista osaamista. Myös mahdollisuus päästä vaikuttamaan omaan työnkuvaan oli Joonakselle tärkeä.

Joonas vapaa-ajallaan harrastaa salibandya, lukemista sekä valokuvaamista. Lisäksi hän urheilee niin paljon kuin vain kerkiää. Joonakselle onkin tärkeää pysyä liikkeessä – jotain pitää olla jatkuvasti työn alla tai muuten mennä jossain. Paikoillaan istuminen ei ole Joonasta varten.

Luova keittiömme
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module